Duurzaamheid

Naast kwalitatief goed en lekker eten, staat duurzaamheid hoog in ons vaandel. We beseffen terdege dat onze bedrijfsactiviteiten hun weerslag hebben op het milieu en op de samenleving. Om negatieve invloeden te beperken worden duurzaamheid en andere vormen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen maximaal doorgevoerd in onze activiteiten.

Rond de maatschappelijke verantwoordelijkheid die het bedrijf heeft speelt het milieu een belangrijke rol. Binnen The Zoo is op dit gebied een bewustwordingsproces op gang gebracht waarbij voortdurend wordt nagedacht over de gevolgen die beslissingen hebben voor het milieu. Als voorbeeld proberen wij het gebruik van grondstoffen zoveel mogelijk te beperken. Ook proberen wij het verbruik van water te minimaliseren en is ons wagenpark inmiddels vernieuwd met voertuigen die aan de Euro-5 norm voldoen. The Zoo maakt bovendien gebruik van een eigen FSC gecertificeerde verpakkingslijn (disposables) en is in staat om een groot deel van het assortiment biologisch te leveren.

Naast biologische producten behoort sinds kort ook Slowfood tot onze mogelijkheden. Met onze Slowfood concepten beogen wij de culturele en traditionele keuken te behouden, waarbij lekker, puur en eerlijk voedsel belangrijke begrippen zijn.

Onze zienswijze zien wij graag terug bij onze partners. Zo behoort onze groothandel Deli XL tot de top 10 van duurzame foodbedrijven in Nederland, heeft onze visleverancier Schmidt Zeevis het traject van de onafhankelijke traceerbaarheidscertificering van de Marine Stewardship Council (MSC) goed doorlopen en heeft onze vleeshandel als eerste van Nederland in 2013 zijn wagenpark vervangen voor zuinigere Iveco bestelwagens met zonnepanelen ten behoeve van de koeling.

Duurzaamheid heeft wat ons betreft niet alleen met het milieu te maken. Ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) speelt hier een grote rol. The Zoo maakt bij het gebruik van haar MVO beleid als basis gebruik van de OESO richtlijnen. Voor de normen en waarden die worden gehanteerd binnen onze organisatie zijn gedragsregels opgesteld. Deze gedragsregels beschrijven op wat voor soort wijze wij de arbeidsrelatie met onze werknemers willen zien en wat wij hiervoor doen.
The Zoo investeert in dit kader ook in jong talent. Door studenten en scholieren de mogelijkheid te bieden stage bij ons te lopen en hen in deze stage te begeleiden dragen wij bij aan goedgeschoolde arbeidskrachten in ons vakgebied

Maatschappelijk verantwoord ondernemen gaat bij ons bovendien verder dan alleen milieubewust werken en het denken aan onze medewerkers. Het is ook gericht op de investering die wij kunnen doen om de gehele maatschappij een stuk vooruit te helpen. Denk hierbij aan onze jaarlijkse catering bij de cabrio-tour voor verstandelijke gehandicapte mensen, onze catering op een kerstmarkt t.b.v. Stichting VAMOS en onze sponsoring in amateur voetbalclubs.